Ik vind het een spannende tijd met een naderende Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 15 maart 2023.
Waarom is het zo spannend? Omdat eindelijk weer eens een mogelijkheid is om de politieke stemming te meten en te weten te komen wat we met z’n allen vinden van de huidige staat van het land.
Politiek Den Haag worstelt momenteel met zoveel crises doordat er geen politieke overeenstemming is over de bedachte oplossingen.
Dát op z’n beurt heeft weer te maken met de grote verschillen in wereldbeeld van de coalitie partijen, waardoor er oplossingen worden bedacht die totaal niet realistisch zijn, die gericht zijn op korte termijn symptoom bestrijding, maar niet gericht op het wegnemen van de werkelijke oorzaken van de problemen.
Daardoor lijkt het dat elke bedachte oplossing weer tot andere vervolgproblemen/complicaties leidt in plaats van dat er een probleem geëlimineerd wordt.
Een voorbeeld hiervan is het asielbeleid. De nadruk ligt volledig op het vinden van genoeg huisvesting zonder de vraag te stellen hoe lang het land deze instroom nog kan blijven absorberen, laat staan die te beantwoorden.
Je kunt er dus op wachten dat het bij deze manier van plannen de hele zaak vroeg of laat gaat vastlopen omdat de vraag veel groter is dan het aanbod. Dit hebben we de afgelopen maanden gezien.
Het komische is dat als gevolg hiervan de regering in hun wijsheid bedacht heeft om dit probleem op te lossen door middel van een spreidingswet die de gemeenten wil dwingen om ruimte te creëren.
Hiermee wordt een nieuwe complicatie gecreëerd met de gemeenten, dus wordt de omvang van de oorspronkelijke crisis vergoot.
Dezelfde houding kun je terugvinden bij andere geldverslindende zelf gecreëerde ‘crises’ zoals energie transitie en stikstof. Hier is de realiteit nog veel verder zoek omdat het ‘probleem’ helemaal is gebaseerd op meningen en computer modellen.
Ook hier verwacht ik dat straks, over 5, 10, 15 of 20 jaar, na oneindig veel miljarden te hebben verspild, dat de volgende generaties tot de slotsom zullen komen dat alles voor niets is geweest.
Bedrieglijk
Ik heb het al eerder over gehad dat ik van alles het ergste vind dat ik me als burger bedrogen voel door de heersende klasse van regelaars.
Een grote misleiding die tot ergernis leidt is het gebruik van de groene label voor oplossingen die stroken met het duurzame groenbeleid van de EU.
Als je biomassa als CO2 vrije oplossing groen bestempelt dan voel ik me echt bedrogen, want die is niet CO2 vrij!!
Ik heb op de middelbare school geleerd dat olie zijn oorsprong heeft in biomassa, dus zou mijn logische conclusie zijn dat olie dan ook groen gelabeld moet worden.
Maar neen, dit is te logisch gedacht van mij, want het past niet bij het huidige anti fossiel verhaal van de klimaatalarmisten.
En, nog opportunistischer, door de oorlog in Oekraïne heeft zelfs gas ook een groene label gekregen, omdat we gas niet kunnen missen.
Dat labelen is niet zonder betekenis, omdat daarmee ook de geldstromen worden gereguleerd. Alleen investeringen in projecten binnen de context van die duurzaamheidslabel zijn kansrijk voor het verkrijgen van steun van banken en overheden. Hoe manipulatief.
De ogen in de EU gaan wel langzaam open voor kernenergie. Kennelijk groeit het besef bij de alfa politici dat we met windmolens, zonnepanelen en biomassa alleen niet genoeg elektriciteit kunnen opwekken om fossiel te vervangen, dus heeft kernenergie sinds kort ook de groene label gekregen.
De hoop is dat er dan investeerders en ontwikkelaars bereid zullen zijn om geld in dit groene project te steken.
Wat duurzaamheid betreft is kernenergie natuurlijk de meest milieu vriendelijke technologie. En meest duurzaam ook, want zo’n schone, flexibele energie faciliteit gaat 100 jaar mee, maakt voor weinig brandstof heel veel elektriciteit op een compacte locatie, en maakt heel weinig afval.
Vergelijk dit met de huidige ‘duurzame’ oplossingen als windmolens en zonneweiden die weinig intermitterend energie leveren op heel veel aardoppervlakte en elke 20 jaar vernieuwd moeten worden…
Waar zit de logica over welke keuzes?
Verkiezingen retoriek
Het lijkt erop dat het kwartje van de logica snel gaat vallen daar in politiek Den Haag. Of is het maar verkiezingen retoriek?
Dat signaal kreeg ik toen ik Sigrid Kaag (D66) bij ‘WNL Op Zondag’ (5 maart 2023) hoorde zeggen dat Nederland ‘nooit een strategische migratie-agenda heeft gehad’…vraag: waar was D66 afgelopen jaren dan? Wordt ik nu misleid?
Het zal wel campagne retoriek zijn, want deze dagen hoor ik meer van die realistische logische uitspraken van politici die ik buiten verkiezingstijd heel anders en onlogisch hoor preken over wat we ‘moeten’ doen…
Na verkiezingsdag op 15 maart zal blijken dat dat signaal een onbetrouwbaar zwak signaal is geweest.
Net zoals dat andere signaal, dat Rutte (VVD) gaat zorgen voor lagere asiel-instroom…ik zou me niet verbazen als dat idee na 15 maart langzaam uitdooft…
Ik zie ernaar uit om op 15 maart met het rode potlood het rondje in te kleuren.