Reis naar een groot land

Tijd om me weer te melden voor een blog, net weer terug in het land van een avontuurlijke autotoer van drie weken in de USA. Vele ervaringen en nieuwe herinneringen voegen toe aan een vervulling in mijn leven, waardoor ik grote dankbaarheid voel.

Het is niet (alleen) de reis op zich, maar ook de uitdagingen vooraf, de geboorte van een idee van een bestemming, de groeiende omvang van het reisplan, het opdoen van de nodige kennis over de onbekende bestemmingen en uiteindelijk het maken van een draaiboek mag ik ook meerekenen tot mijn waardevolle persoonlijke verworvenheden.

De USA is als land en cultuur sowieso mijn hele leven al een favoriete bestemming waar ik me altijd thuis heb gevoeld. Ik pas me comfortabel aan aan de manier van leven daar en vind de mensen ook erg vriendelijk en behulpzaam, zoals we recentelijk ook weer hebben ervaren.

Lees verder “Reis naar een groot land”

Duurzaamheidsgekte is Technologische Acteruitgang

Tijd voor weer een bespiegeling over mijn wereldbeeld van dit moment. Dit is geen gemakkelijke opgave.

Van dichtbij, dus inzoomend op mijn directe leefwereld, ziet alles er stralend uit, met een gesmeerd lopend ritme.

Het beeld van de wereld daar buiten ziet er een stuk ruiger uit, zoals gebruikelijk weer met gebeurtenissen die bij mij tot irritaties hebben geleid.

Op de eerste plaats van het rijtje irritaties staat nog steeds de voortdurende verspilling van middelen om klimaat verandering tegen te gaan (!). Dat strooien met heel veel geld om naar CO2 neutraal te gaan is onnodig en technisch onmogelijk. Tenzij wij terug willen naar het bestaansniveau van 200 jaar geleden én het halveren van het aantal mensen op aarde…  

Lees verder “Duurzaamheidsgekte is Technologische Acteruitgang”

De feiten over een stabiel Antarctica

Het kan toeval zijn, maar het is wel een opmerkelijke samenloop van gebeurtenissen.

In de wekelijkse nieuwbrief van het Heartland Institute Research (13 juni 2024) las ik over een studie over de staat van de gletsjers op Antarctica.

We worden voortdurend geconfronteerd met alarmistische berichten in mainstream media over de aanstaande verdwijning van de gletsjers op de zuidpool en hoe we als gevolg daarvan zullen worden verzwolgen door de zeer hoge zeespiegelstand.

West Antarctica

Dat het ijs op West Antarctica aan het wegsmelten is weten we al langer en vooral het noordwestelijke schiereiland staat behoorlijk onder invloed van vele oceaanstromen eromheen.

Lees verder “De feiten over een stabiel Antarctica”

CO2-Neutrale Nonsense

Ik wilde het nu eens hebben over de hoax dat de door ons uitgestoten CO2 oorzaak is van de opwarming van de aarde.

Volgens WIKIPEDIA is een hoax ‘een truc, oplichterij of een broodje-aapverhaal. Het woord is hoogstwaarschijnlijk een samentrekking van hocus pocus. Onder een hoax vallen bijvoorbeeld geruchten, pseudowetenschappelijke aannames of 1 aprilgrappen die feitelijk onwaar zijn, maar wel als waarheid worden gepresenteerd…’

Nou ja, het hele klimaat alarmistische verhaal van politici en klimaatactivisten vind ik al veel langer irriterend achterlijk (o.a. broodje-aapverhalen over ‘do or die’)…

Lees verder “CO2-Neutrale Nonsense”

HOOP, LEF EN TROTS…we slaan een andere richting in

Zo, wat een dag, het gaat er naar uitzien dat we een nieuw kabinet gaan krijgen met een meer realistische kijk op de noden van dit land. Het voelt als een bevrijding dat de kans heel groot is dat we de grote verspillingen van geld en tijd aan luchtkastelen als stikstof en klimaat gekeerd gaan worden.

Ik moet natuurlijk nog even wachten op de personele invulling van het kabinet om daar zeker van te zijn, maar de kans is wel groot dat de oriëntatie van de nieuwe beleidslijnen een andere richting gericht gaat worden na het lezen van HOOP, LEF en TROTS, het hoofdlijnen akkoord van de vier formerende partijen (PVV, VVD, NSC en BBB).

Lees verder “HOOP, LEF EN TROTS…we slaan een andere richting in”

Krijgt de drammer het beter uitgelegd?

Jaja, ik verbaas mezelf door zo kort na een nieuwe blog al weer een volgende er tegenaan te plakken. Ongebruikelijk? Jawel!!

Ik heb er ook wel een paar goede redenen voor. Ik ga ze op een rijtje zetten.

Ik begin met deze eerste warme dag van dit jaar – meer dan 200 C, ramen eindelijk weer gewoon opengezet zonder te moeten opletten dat het binnen te koud of te nat wordt, lekker gefietst zonder de dikke jas, en op dit moment nergens koude plekken meer in huis..

Lees verder “Krijgt de drammer het beter uitgelegd?”

‘Climate: The Movie’: klimaatalarmisme gesloopt

Mijn volgers kennen mij inmiddels wel, ik ben geen fan van de klimaatgekte in de (vooral westerse) wereld.

Erger, ik ben vel tegen de linkse klimaatgekte! Omdat het een grote onzin is, verzonnen door gekken die dachten dat de mens invloed heeft op het verloop van het klimaat, specifiek door de uitstoot van CO2.

Klimaat oligarchen

Het is ook ergerlijk dat moderne, efficiënte technieken voor het opwekken van stroom vervangen worden door inefficiënte en landschap vernietigende technieken zoals windmolens en zonnepanelen. We zijn in transitie…

Lees verder “‘Climate: The Movie’: klimaatalarmisme gesloopt”

Groene klimaatgekte dooft langzaam uit!

Het verloopt tergend langzaam maar er verschijnen vaker tekenen van verzet tegen de groene religie van onze welvarende wereld en de EU in bijzonder.

Bovendien lopen de resultaten in CO2 programma’s ook achter op de doelstellingen.

Ik heb al vaker geschreven dat al die klimaatgekte in onze westerse wereld op niets berust dan alleen politiek emotioneel luchtfietserij. Die gekte kost ons sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw al heel veel van onze welvaart en dat doet het nog steeds.

Maar ik weet ook dat al die onzin rond netto-nul-CO2 op een dag tegen de denkbeeldige muur van technische realiteit zal botsen en crashen, kwestie van tijd.

Lees verder “Groene klimaatgekte dooft langzaam uit!”

Hoop op politici die de werkelijkheid zien in 2024

Tijd voor weer een nieuwe blog, de eerste van 2024 en inmiddels de 80e van de serie die begon in mei 2020.

Een mooie prestatie – vind ik zelf – en nog steeds leuk om te doen.

Zie het als een bezigheid om mijn gedachten los te laten op onzinnige ontwikkelingen in de wereld om me heen.

Een veel terugkomend thema is natuurlijk de voortdurende verspilling van veel geld aan de klimaatgekte in de rijke, westerse wereld en in het bijzonder in Nederland.

Ik vind het een grote zonde om zoveel welvaartsbronnen te verspillen aan mega projecten als windmolens, zonneparken, warmtepompen en het uitfaseren van aardgas.  

Lees verder “Hoop op politici die de werkelijkheid zien in 2024”

Gelukkig met onze westerse beschaving

Ik gooi er nog even een blogje in voor het einde van dit jaar.

Net een vredige Kerst gevierd waarbij het normale dagritme even tot stilstand wordt gebracht en gingen de gedachten even terug naar het aflopende jaar zelf en ook wel heel ver terug naar het begin van je leven als klein jongetje. Dat zijn er heel wat flitsen van herinneringen die heel ver terug gaan in de tijd, eigenlijk vanaf het moment dat ik me bewust werd van mijn bestaan.

En als je gezegend bent met het grote aantal jaartjes zoals ik dan kom je weleens tot nieuwe inzichten over bepaalde tradities zoals het religieuze aspect van Kerstmis.

Lees verder “Gelukkig met onze westerse beschaving”