Het leven klaart op

Het gaat best lekker zo. Ja. Met alles. Op dit moment. We gaan langzaam naar het einde van de lockdown. En sinds het weerbeeld zich ook heeft aangepast aan wat we ‘normaal’ vinden bij het seizoen blijft er helemaal niets meer over om over te klagen, toch!?…haha.

Nou ja, misschien wel, over het verloop van de kabinetsformatie. Wat een rommeltje – zo komt het bij mij over.

Vroeger, ja heel vroeger, toen ‘alles beter was’, had je een koningin die het proces ordelijk, volwassen, discreet en eenduidig ‘managede’. Adviseurs die langs kwamen waren wijze volwassen mannen (toen waren er nog niet zoveel wijze en ervaren vrouwen), politici met veel ervaring en levenswijsheid. Landsbelang ging voorop, dus werd er steevast gezocht naar een kabinet samenstelling die een reflectie is van de uitslag van de verkiezingen.  

En nu, ja, in onze tegenwoordige, moderne tijd, moeten 150 regelaars meepraten en meebeslissen over de te nemen stappen. Dus lijkt het verloop van het formatieproces op een kinderfeestje, waar iedereen van alles roept en alleen het eigen (partij) belang voor ogen heeft. De een na grootste partij (D’66) waant zich niet alleen winnaar maar ook grootste en eiste een rol in de formatieverkenningen.

En de andere echte winnaar én grootste partij (VVD) laat zich de kaas van het brood eten en accepteert angstig die gedeelde rol met de dominante tweede partij.

Ik mis de bemoeienis van de koning in dit proces. In dat oude proces zou dit niet gebeurd zijn, maar zou de winnaar en grootste partij gewoon de opdracht krijgen om het voorwerk te doen. Dan was het niet zo’n zooitje geworden. Vroeger hé…-;)

Ach, we wachten geduldig af en wie weet gaan we over een paar maanden weer naar de stembus om alles te resetten met een nieuwe stemronde…

Het lijkt erop dat we snel kunnen gaan versoepelen. Wij hebben inmiddels ook onze eerste terras te pakken, vorige week vrijdag. En ook een eerste restaurant bezoek, toevallig direct op de dag van de laatste versoepeling op zaterdag 5 juni 2021, een diner met onze kleinzoon. Het gaf een heel goed gevoel moet ik zeggen, al ben ik niet zo van snel op de eerste rij ergens naar toe, het kwam gewoon zo uit zonder dat we het van tevoren gepland hebben.

Op sportief gebied gaat het ook weer lekker voluit, met lopende activiteiten op de tennisbaan en de sportschool. Alles nog steeds op afspraak en met inachtneming van de corona maatregelen. Vind ik ook wel fijn hoor, dat afstand houden, handen wassen, en fitnesstoestellen poetsen na gebruik. Ik ben sinds die maatregelen in maart 2020 ook niet meer verkouden geweest! Dat gezoen na een mixed dubbel partij hoef van mij ook nooit meer, ik laat me niet meer besmetten…haha.

Het hard werken om de corona kilo’s uit te wissen is echt op gang gekomen. Ik heb nog een lange weg te gaan. Naast dat buitenshuis hard werken en zweten vindt er binnenshuis ook een gevecht met mezelf om niet teveel te snoepen tijdens de vele tv uitzendingen van grote sportieve evenementen. Momenteel zit het tennistoernooi van Parijs in Roland Garros in de tweede week met veel spannende wedstrijden.

Het EK voetbal toernooi sluit daar direct op aan en betekent dat ik veel voetbal wedstrijden zal zien in de komende vier weken. Ik ga niet alles zien, maar een selectie van wedstrijden met de topteams. Wedstrijden van het Nederlands elftal zal ik ook wel gaan zien, als uitzondering op die regel. Omdat ik de betrokken ego’s en hun gedrag ken die het teambelang in de weg staan. Te oppervlakkig allemaal, zonder vuur en passie voor het team. Dat gaat tot uitspatting komen bij tegenslagen. Maar wie weet winnen ze alles en worden ze onsterfelijk…

We zien wel hoever ze zullen komen.

Fijne zomertijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *