30.000 ‘Duurzame’ Windturbines op de Noordzee

30.000 Windmolens in de Noordzee tegen 2050, ik schrok me een hoedje toen ik dit las en probeer me een beeld te vormen van die enorme open zee met al die kolossen, net zo hoog als de Eifeltoren, met wieken erop.

Dan gaan de eerste gedachten over de vraag hoe het toch mogelijk zou zijn dat in deze tijd, in onze moderne beschaving, atechnische bureaucraten de ruimte krijgen om serieus met een plan op zee te komen met zulke verwoestende gevolgen voor het landschap en het ecosysteem…

Politici in deze tijd doen en zeggen rare dingen zonder te weten waar ze het over hebben. En er lopen kuddes goed betaalde professionals mee die ook geen benul hebben van waar ze mee bezig zijn, maar het advies volgen van belangen groepen. Geld drijft alles.

Kan dit zo maar, het landschap en de natuur voor generaties vernietigen en ten koste van ons belasting geld?  

CO2 mythe

De klimaatgekte concentreert zich op het neutraliseren van CO2 uitstoot. Ik weet al sinds Al Gore met zijn dwaze presentatie dat dit een farce is en tot op de dag van vandaag de enige drijfveer voor al die groene plannen.

Intuïtief weet ik dat die focus op CO2 in de westerse wereld een drogreden is.

Over de rol van CO2 in het klimaat ben ik de afgelopen jaren regelmatig op zoek geweest naar informatie bij wetenschappers e/o denktanks in binnen en buitenland.

Dit als tegenwicht voor de voortdurende eenzijdige alarmistische en oppervlakkige berichten over het ‘klimaat probleem’ in onze mainstream media.

Eén van die ‘makkelijk’ te begrijpen bronnen met heel interessante artikelen over het klimaat vind ik op deze website.

Daar vond ik dit artikel over CO2.

Het meest aansprekende informatie over de ‘levensloop’ van CO2 op aarde is vooral te vinden in het tweede deel.

Daar is veel te leren over de afkomst van CO2, het traceren van twee koolstof isotopen C13/14, hoe het molecule wordt ‘rondgepompt’ in de atmosfeer, over de continenten en in de zeeën.

Ik citeer: “Van de totale hoeveelheid CO2 die jaarlijks in de atmosfeer wordt geëmitteerd is 3,4% afkomstig van de mens”.

Het broeikast effect wordt voor 90% bepaald door het water molecule (H2O). De overige 10% staat onder invloed van kleinere broeikasgassen, waarvan CO2 de belangrijkste component is.

Hiervan wordt de menselijke bijdrage geschat op een kwart, dus ca. 2,5% van de totale broeikasgassen…

Het is niet aannemelijk dat dit deel zo’n dominante invloed heeft op het klimaat op aarde. De aangehaalde wetenschappers hebben hierover op z’n zachtst gezegd heel veel twijfels…

De politici in het westen hebben echter geen twijfels en zijn  inmiddels meer dan 30 jaar heel veel welvaartsmiddelen aan het verspillen aan zinloze CO2 programma’s.

H2O molecule

De dominante broeikasgas is het water molecule H2O. Water in de vorm van damp of druppels speelt een cruciale rol in de miljarden oude geschiedenis van de aarde. Het fungeert als  een soort thermostaat met dempende werking bij periodes van opwarming of afkoeling.

Ik herinner me een artikel over klimaat modellen waarin staat dat de rol van water zo complex is dat sommige modelleurs die rol maar negeren!

Toch maar alles op CO2 ondanks dat het niets helpt?  

Het is vreemd dat er al minstens 30 jaar door het westen zo gejaagd wordt op CO2. En de mega windmolens projecten op zee is een kostbare uiting van verspilde moeite en geld.

Volgens Bjorn Lomborg zullen de vergroeningsplannen van de EU resulteren in een effect 0,004 graad C in 2100, een onmeetbaar klein resultaat! En dat tegen €10.000 p.p.! Hij had dat geld liever besteed aan het helpen van de armen met scholing en elektriciteit…

De rest van de wereld doet niet mee

De rest van de wereld trekt zich niets aan van de klimaat drukte in het westen. Zij zijn nog steeds bezig met het verbeteren van de primaire levensbehoeften van hun volken en profiteren van de mogelijkheden van fossiele brandstoffen en kernenergie.

Buiten de het westen zijn ze wel slimmer en komen niet met zulke dwaze regels als dat biomassa verbranding is CO2 vrij is. Of dat kernenergie niet duurzaam is.

Ik blijf hopen dat we op een dag wakker worden en lezen dat onze groene politici hebben toegegeven dat zij met een drogreden publiek geld hebben verspeeld aan landschapsvernietiging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *