Even een tussendoortje

Waarmee zal ik deze keer beginnen? Er is recent weer van alles aan – in mijn ogen – vreemde verschijnselen gebeurd in de grote wereld om me heen waarover ik zou kunnen schrijven, maar ik zou ook kunnen kiezen voor – ook in mijn ogen – leuke plannen die op korte termijn in mijn directe omgeving staan te gebeuren.

Nou ja, in principe is er voor deze pensionado natuurlijk plenty tijd en ruimte om over al die rare uitingen van vreemd gedrag in deze wereld te schrijven. Maar ik voorzie dat de gelegenheid om te schrijven in de komende tijd beperkt zal zijn omdat mijn agenda gedomineerd wordt door een stroom aan geplande activiteiten binnen ons gezin.

De maand november is traditioneel het begin van een drukkere periode voor ons. Deze periode begint met twee verjaardagen van gezinsleden, loopt dan door via Sinterklaas, kerst en oud & nieuw naar de eerste week van januari wanneer wijzelf onze verjaardagen vieren.

Vandaag zou de intocht zijn van de Sint, maar we weten tot op dit moment nog niet waar hij zal aanmeren. De intocht zou zonder publiek in Zwalk zijn, ik ga straks even googelen waar dat plaatsje ligt ;)…Is toch wel erg spannend allemaal hé!

Er moet vooraf van alles tijdig gedaan e/o gepland worden, niet in het minst het bestellen van cadeaus voor 5 december. Ik heb begrepen dat alles in bestelling is of reeds geleverd, dus dit punt kunnen we doorstrepen. Lachen: gisteren stond PostNL ’s morgens voor de deur en DHL tot drie keer toe gedurende de hele dag!

Ik kijk het meeste uit naar een jaarlijks terugkerende belevenis wanneer het hele gezin, jong en oud, kleinkinderen en ouders, hier het huis helemaal in kerstsfeer komen ombouwen.

Iedereen is dan vrij om de eigen creatieve ideeën naar eigen smaak tot uiting te laten komen bij het plaatsten van kerstversieringen e/o verlichting. En voor de duidelijkheid, dit gebeurt zowel binnen als buiten het huis. Een kerstboom staat altijd gereed in de huiskamer om aangekleed te worden.

Het is echt een belevenis om iedereen met elkaar bezig te zien in een goede sfeer. Ikzelf sta klaar om allerlei hulpmiddelen aan te reiken, zoals bindtouw, ladders, verlengsnoeren, batterijen, contactdozen, gereedschappen, etc. Tussendoor wordt tijdens ‘het werk’ glühwein en frisdrank geserveerd met snacks, en als het zo uitkomt wordt er ook een vuurkorf aangestoken.

Het is elke keer weer een onvergetelijke ervaring om zovelen bezig te zien in en buiten het huis, overal is er wel iemand – klein of groot – ergens bezig met het aanbrengen van een versiering of het ophangen van verlichting.

Mijn blik op de wereld

Ik kan het toch niet laten om nu de blik even af te wenden naar de gebeurtenissen in de wereld om me heen.

Perikelen rond de corona maatregelen, hufterigheid van feestvierders, het nieuws over mogelijke beschikbaarheid van een vaccin voor het einde van het jaar, het strooien met geld in verkiezingsprogramma’s van partijen, zoals de 10.000 € van GL (op je 18e verjaardag), de 1000 € van SGP (voor je 4e baby), de bonus voor fulltimers (VVD). Verder is zwarte piet aan het verdwijnen (Eén Vandaag), het afbrokkelen van het geloof dat huizen van het aardgas moeten (Purmerend is vast gelopen) en nog veel meer waar ik iets over zou kunnen hebben…  

Maar ik wilde even terugkomen op mijn blog van 2 november 2020, waarbij ik schreef over een paar komende spannende gebeurtenissen in die week. Eén daarvan was de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nou, dat het zo spannend zou zijn had denk ik niemand vooraf gedacht. Het volgen van de telling van stemmen op CNN was erg interessant (op county niveau) en zeker spannend omdat het zo tergend langzaam ging met heel kleine verschillen tussen de twee kandidaten.

Rond 02.00 (onze tijd) in die verkiezingsnacht en na veel hartige snacks en zoutjes begonnen mijn luxaflexjes onbedwingbaar neer te dalen en was mijn vermogen om wat ik zie en hoor in me op te nemen volledig van de kaart – en was het bedtijd.

De volgende morgen bleek de status van het stemmen tellen niets veranderd. De telling van stemmen was nog steeds aan de gang! De rest van de week heb ik af en toe op CNN ingeschakeld voor de laatste stand van zaken. Pas zaterdag ochtend kwam het nieuws dat Biden zijn 270 kiesmannen had behaald, wat een spannende race!

Ik kijk met interesse naar het grote theater daar in de USA wat de zittende president allemaal nog gaat bedenken om het einde van zijn presidentschap zo zuur mogelijk af te sluiten. Voor zichzelf dan, want het is onvermijdelijk dat hij na 20 januari 2021 om 12.00 uur zijn huidige werkplek moet verlaten. Zou hij de nucleaire pincodes vrijwillig aan Biden willen overdragen? Ik hoop dat de aanwezigen foto’s zullen maken van het geduw en getrek tussen de heren bij de overhandiging van de beroemde koffer met nucleaire informatie…Haha!

Het was weer aangenaam vertoeven hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *