Frauduleus klimaat gedram

Vandaag dan weer met mondkapje op boodschappen gedaan. Heb net gedacht dat we weer een stapje terug zouden zetten, maar dat is het leven. Verder niet moeilijk doen en ga over tot de orde van de dag.

Wel lekker om te weten dat we met de dreigende beperkingen vanwege Covid net een weekje Sauerland en Elzas achter de rug hebben.  

Zoals gebruikelijk waren de takshows weer volop actief bezig met het verzamelen van meningen over waarom corona check-app en dragen van mondkapjes niet gaat werken of onmogelijk in te voeren.

En als conclusie steeds dat de regering een oplossing moet zoeken. Ach, en die hebben het al zo druk. Ik zou tegen die klagende en zielige mensen zeggen neem je verantwoordelijkheid, steek je energie niet in klagen maar in het vinden van een oplossing voor je eigen situatie. Hier wordt je zelf ook gelukkiger van!

Intussen hebben zich 30.000 mensen en de elite in 400 privé jets verzameld in Glasgow voor de COP26 klimaatcircus van de VN. Vertegenwoordigers van ca. 200 landen, experts en activisten die gedurende twee weken zichzelf toestaan om een gigantische CO2 voetafdruk te veroorzaken.

Ik vind het moeilijk voor te stellen wat 30.000 bezoekers daar in Glasgow aan ‘zaken’ te regelen hebben en hoe ze dat dan doen. Ik ben benieuwd wat er straks aan het einde van deze 26e sessie aan resultaten bericht gaan worden.

Ik vraag me ook af wat de effectiviteit van zo’n massale circus is als de top CO2 ‘vervuilers’ niet aanwezig zijn. De top van Rusland (wereldwijd nummer 3 CO2 emitter) en China (op nummer 1) zijn niet aanwezig op het klimaatcircus. Die kijken wel uit om hun tijd te verspillen aan het massaal bouwen van luchtkastelen met 30.000 man.

Ik vraag me ook af wat het belang van een land Rusland is – rijk aan o.a. aardgas en olie – om daar te midden van de klimaatdrammers, te moeten aanhoren dat zij moeten verduurzamen d.m.v. windmolens, zonneparken en biomassa. Komisch toch om dit te verwachten?

En wat te denken van Saudi Arabië, zouden die hun olierijkdom zomaar inwisselen door een woud van windmolens en zonneparken in hun woestijnen? Deze realiteit moet nog steeds indalen bij de klimaatdrammers.

Frauduleuze beïnvloeding

En China is denk ik slim bezig door wel mee te doen aan de retoriek van de klimaat hysterie, maar handelt in realiteit ook naar eigen inzichten.

De Chinese leiders – heb ik ergens gelezen – hebben wel een technische achtergrond en kijken ook kritischer naar de IPCC rapporten. Met hun begrip voor natuurkundige grootheden moeten ze gezien hebben dat de klimaatmodellen misbruikt worden om ons ‘leken’ angst aan te praten.

Elk IPCC rapport wordt vergezeld van een “Summary For Policy Makers” (SFP), die als basis voor beleid dient voor politici.

De SFP aanbevelingen is een compromis van de ca. 200 meepratende landen en overheden die de uitkomsten in een bepaalde richting dirigeren. 

Verschillende wetenschappers hebben kritisch geluid laten horen over de kwaliteit van het SFP bij de IPCC rapporten omdat de inhoud vaak niet overeenkomt met de harde data van het rapport zelf.

Er wordt – omdat het kunstmatig wordt gestuurd in een bepaalde richting – vaak ook alleen stukken eruit gehaald die een conclusie ondersteunen. Daar is een mooi Engelse uitdrukking voor, “cherry picking”.

Met dit soort gedrag kom je dus als klimaatdrammer niet mee weg bij de Chinezen en de Russen (vermoed ik)…

India – ook een top CO2 emitter – doet het kalm aan met de klimaatplannen, is afhankelijk van olie en kolen (70% van energie voorziening) en sprak op de conferentie in Glasgow namens de ontwikkelingslanden dat zonder de beloofde assistentie van de rijke doordrammers uit het westen – 100 miljard per jaar(!) – weinig terecht zal komen van de verduurzaming van hun energie huishouding.

Ik betwijfel of India wel serieus denkt aan verduurzaming, want de Indiase klimaat denktank werkt niet op de onbetrouwbare voorspellende modellen van het IPCC, maar houd rekening met werkelijke metingen en actuele data. Ze realiseren zich dat het aantal overstromingen, bosbranden en zeespiegelstijging niet zijn verergerd, dus er geen dreiging is voor leven in kustgebieden.

Veel van deze gegevens staan ook in het IPCC rapport, maar staan niet genoemd in het “Summary For Policy Makers” (SFP).

Dan Amerika, wereldwijd de nummer 2 wat CO2 uitstoot betreft.

Joe Biden heeft om te verduurzamen alle vergunningen voor de exploratie van fossiele brandstof en ertsen teruggetrokken.

Toen ze merkten dat de vraag en prijs van die grondstoffen sterk groeiden hebben ze de buitenlandse producenten van die grondstoffen aangespoord om hun productie te verhogen.

Hoe hypocriet kun je zijn, zelf schoon willen zijn en verwachten dat anderen het vuile werk laten opknappen.

Maar de OPEC blijft stoïcijns hun eigen productieplanning handhaven, terwijl de mijnen in Afrika (met veel inbreng van de Chinezen) al maximaal draaien met heel veel kinderarbeid (Congo, Kobalt mijnen).

Dat is toch een typisch beeld van hoe wij hier in het rijke westen onszelf misleiden door van alles op energie gebied om te willen gooien zonder de nodige technische planning te maken van wat natuurkundig mogelijk is, laat staan dat we weten of het wat opbrengt, hoeveel het kost en óf het haalbaar is…

Zoals ik in mijn vorige blog heb geschreven vaart het frauduleuze klimaatschip met grote snelheid af op de wal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *