Nobele duurzaamheidsleugens

Je mag jezelf niet toelaten om somber van te worden waar de wereld om je heen behalve letterlijk grijs uitziet ook vol zit met holle negatieve berichten over de huidige toestand in het land.

Met de aangekondigde stevige lockdown komt het land weer voor enkel weken tot stilstand. En ik denk zelfs dat we voor een langere tijd in lockdown zullen moeten blijven na het verschijnen van de omikron variant.

Het is niet anders en is het weer all hands on deck voor de virusbrandweerploeg in Den Haag. Maar ik zie die brandweerploeg in Den Haag – kabinet en parlement – het alleen hebben over niet relevante bijzaken, waardoor beslissingen om de pandemie onder controle te krijgen uit het oog worden verloren.

De focus daar in Den Haag ligt niet meer op de bestrijding van de brand zelf, maar over de vraag of de brandweerman/vrouw wel weet wanneer en hoe de spuit te behandelen (code zwart discussie) of over het beperken van het gebruik van brandwater omdat dat de riolering weleens in problemen zou kunnen brengen (discussie over gevolgen voor de horeca en evenementen)…

Man, ik zou zeggen first thing first, dus volop water op de brandhaard en laat de rest aan het vakmanschap en oplossend vermogen van de geoefende (vak/MKB)lui. Zo wordt er geen tijd verspild en kunnen de politici hun tijd eindelijk besteden aan zinvollere zaken zoals het regelen van onze economie.

Want die economie wordt ook vreselijk verwaarloosd daar in Den Haag. Er wordt minachtend gesproken en gehandeld over het bedrijfsleven, over de grote en kleine bedrijven die wél de basis vormen voor onze inkomsten en welvaartsniveau.

Helaas weten de meest politici dat niet uit eigen ondervinding, want de meesten hebben geen directe binding gehad met het echte productiewerk, daar waar uiteindelijk het geld verdiend wordt dat voor een deel naar die rijke schatkist wordt geloodst. De politici genieten een mooi inkomen zonder zich bewust te zijn van waar dat geld ergens vooraf is verdiend. Ze zijn net zo onwetend als dat kind dat geniet van een stukje heerlijke kaas, maar niet weet dat je een koe nodig hebt om het te kunnen maken. Tot het moment dat ze naar school gaan, met uitzondering van de gearriveerde politici.

Die negatieve houding werd recent aangetoond door dat tweede kamerlid van de PVDA dat berichtte dat het een zegen is voor het land dat Shell hun hoofdzetel definitief naar Engeland gaat verhuizen. Het kan alleen stoere taal zijn voor de achterlijken onder zijn volgers, of hij is zelf te dom om zijn gebrek aan begrip en inzicht in de waarde van productiebedrijven door te hebben.

Naast de antibedrijven sfeer in politiek Den Haag gaat het met aansturing van de bedrijvigheid ook de verkeerde kant op. Alles onder de label duurzaam is hot, natuurlijk, want dan krijg je stromen geld toegeschoven om mooie research & development projecten te ontwikkelen die het land en de zee zullen bedekken met palen en (drijvende)zonneparken.

Normaal mens als ik zou zeggen op basis van gezond boeren verstand dat je dat niet moet doen, b.v. dat afsluiten van de zon in zee, maar de ‘wetenschappers’ gaan er goed naar kijken en zullen wel weer met argumenten komen waarom het wel kan.

Nou, ik denk intuïtief dat dat niet goed is voor het leven op het land en in de zee, en ook onnodig, behalve dat je als direct betrokkenen op de korte termijn een leuke boterham mee kan verdienen door mee te liften met de miljardenstroom aan subsidies.

Want, ware duurzaamheid vind je niet in al die glossy pietepeuterige oplossinkjes die het landschap bederven. Als je echt serieus naar duurzame oplossingen wil nastreven dan had je al lang de focus gelegd op kerncentrales. Ze zijn super betrouwbaarder, altijd beschikbaar, CO2 vrij, minimale afval, én maken niet zoveel schroot als al die andere leuke gadgets van de huidige ‘duurzaamheidsexperts’.

Maar dit is tegen de gepolitiseerde groene plannen van de EU.

Het is wel opwindend om vanuit je helikopterview naar deze dwaling van met subsidiestromen te kijken, wetende dat we met grote snelheid op die muur afstevenen van de natuurkundige en ruimtelijke limitaties van de huidige oplossingen.

Eerst maar hopen op zo’n vastberaden machtige politicus die wakker wordt en op moedige wijze verkondigt dat de religieuze klimaatprogramma’s niets te maken hebben met het klimaat, laat staan dat het dat kan beïnvloeden.

En dat de grote nobele leugen van de EU dat CO2 veroorzaker is van de temperatuurstijging eindelijk wordt ontmaskerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *