Hartstocht voor ontwikkeling…

De dag begon met een stug lichaam, de naweeën van een straffe oefensessie van gistermiddag met een Personal Trainer (PT) op de sportschool. Ik had het gisteravond bij het slapen gaan al een beetje verwacht en toen al besloten om bij het opstaan als eerste activiteit even naar de sportschool te gaan om de spieren los te maken. En na de douche kan ik bij een soepel lichaam genieten van dé beloning: een verdiend kopje koffie!

Even terug naar de trainingssessie van gisteren. De PT had bij de eerste sessie van een week geleden in de gaten gekregen dat hij de belasting bij de oefeningen wat te licht had ingeschat, dus kwam hij gistermiddag met een serie oefeningen die qua complexiteit en intensiteit weer een tandje meer vroegen van mijn lichamelijke inspanningen.

Ik merkte pas gisteravond dat er een algemene stramheid is opgetreden bij zowat alle spiergroepen in het lichaam: in de knieën, voeten, schouders, bovenarmen, bovenbenen (binnenkant) en scheenbenen. Die spieren waren dus kennelijk ‘slapende’ geweest en werden door de nieuwe oefeningen weer ‘wakker’ geschud….

Het voelde heerlijk om zo uitgedaagd te worden met weer een serie nieuwe oefeningen en ik weet uit ervaring dat de ultieme beloning van het lekker gevoel na de douche verslavend werkt.

Ik heb de nieuwe oefeningen hartstochtelijk omarmd en ze geven mij weer heel veel mogelijkheden bij het combineren van oefeningen met het tennissen.

Ook fijn om zo’n PT tegen te komen die met passie een gericht programma heeft bedacht dat mij zal helpen om mijn lichaam sterker en flexibeler te maken en te houden. Heel inspirerend!

Ik kijk altijd uit naar personen die mij inspireren. Ik denk aan Rafael Nadal, een ‘oudje’ in de tennissport, die tijdens de recente finale op Roland Garros 2020 een soort tennis liet zien die onwaarschijnlijk hoog van niveau is. Tegen Novak Djokovic notabene, de huidige nummer een van de wereld.

Er waren momenten geweest tijdens rally’s dat ik alleen maar naar zijn voetbewegingen keek, soms te snel om te volgen, onbeschrijfelijk lichtvoetig! Een inspirerend voorbeeld van een tennis ‘oudje’ die zich in zijn expertise blijft ontwikkelen. Tennis technisch en lichamelijk heel goed en torent boven de rest van de tennisprofs…

Gezond verstand…

By the way, de tenniscompetitie is na de laatste corona persconferentie door de KNLTB onmiddellijk gestopt, dus zijn de resterende wedstrijddagen van deze maand vrije dagen geworden. Ik kan ermee leven gezien de stijgende trend in het aantal corona besmettingen en ziekenhuis opnames.

Bovendien doe ik nu ook een mondkapje op bij het boodschappen doen. Goed en begrijpelijk advies van Rutte c.s. Het is positief om te zien dat nu de meeste mensen in de supermarkt wel een mondkapje op hebben, ondanks die enkelen die te laks zijn of het niet nodig vinden om een mondkapje te dragen – het verschil tussen mensen die gezond verstand gebruiken en degenen die denken dat ze het bezitten!

De echte vredestichters van 2020

Ik heb in mijn blog van 29 september 2020 melding gemaakt van de totstandkoming van een  vredesovereenkomst tussen Verenigde Arabische Emiraten (VAR) en Bahrein met Israël. In mijn ogen is dit een geweldige prestatie van de betrokken leiders en hun teams. Zij hebben hiermee vrede gebracht voor hun bevolkingen en gaan met elkaar een voorspoedige toekomst tegemoet.

Ik had verwacht dat de betrokken leiders en hun teams beloond zouden worden met de nobelprijs voor de Vrede 2020. Het gaat hier immers om echte, concrete vrede tussen volken.

Maar mijn verbazing was groot toen ik hoorde dat de prijs is vergund aan het Wereldvoedselprogramma. Terwijl er kritiek is op de voedseltransporten omdat die o.a. de concurrentie aangaan met de lokale boeren, de agressors ook meegenieten van het gratis voedsel en – niet verrassend – een deel door de lokale leiders verhandeld wordt om zich te verrijken.

Het lijkt mij gewoon een politieke keuze geweest van het Nobel comité zonder begrip voor het ontbreken van enige bijdrage aan de werkelijke vrede voor de betrokken mensen. Met deze toekenning wordt het vrede gevoel van de schenkers, het Wereldvoedselprogramma, gediend terwijl de echte vrede bij de behoeftige ontvangers ver is te zoeken.

Een vredig en vreugdevol leven toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *