Mainstream media, wat meer diepgang graag…

De (kleine) wereld om mij heen, ik bedoel daarmee de kranten, radio en TV talkshows, blijven zich rumoerig gedragen over zaken die ik het niet waard vind om mij erover druk te maken.

Het gebeurt steeds vaker de afgelopen weken dat ik ’s morgens de radio aanzette en na een paar woorden van de presentator de radio meteen weer uitzette. Dat gaat altijd om de twee informatiezenders Radio 1 en BNR Nieuwsradio die in het verre verleden mijn favoriete nieuwszenders zijn bij langere autoritten. Tegenwoordig staat er meestal muziek op in de auto.

De inhoud is langzamerhand zo gelijkvormig georiënteerd en de commentaren van een simpel niveau dat ik me vaak eraan erger. Ik vraag me af of ik de vele aandachtstrekkers zou opvoeren als ik iets te zeggen had over de redacties.

Negatieve aandachttrekkerij van influencers wordt hijgerig gefaciliteerd en in no time heeft iedereen het erover. Alleen omdat je een klagende niet bekende NL-er bent met honderdduizenden volgers wordt je instantaan als BN’er gelabeld en mag je dagenlang in mainstream media de nodige aandacht krijgen…moet ik dit serieus nemen?

Hetzelfde geld voor de niet te stillen honger in de media aan sensationele contrameningen van ‘deskundigen’ op allerlei gebied. Er zijn blijkbaar wel duizenden abonnees van die media die dit soort ‘nieuws’ wel kunnen verteren. Zo niet bij mij.

Wie heeft ooit bedacht dat als je volgers op You Tube hebt een BN’er bent? Lachwekkend oppervlakkig hoor. Allemaal zaken voor in de marge, maar wel door mainstream media gebracht.

Vervelend…

TV kijken doe ik tegenwoordig ook heel sporadisch. Mainstream TV kijk ik praktisch niet meer want ook daar is het óf te ver beneden mijn interesse niveau óf weer teveel volgens de hypes van de dag. Ik kijk wel selectief naar topwedstrijden in de Eredivisie, de Europese leagues, Grand Slam tennis en soms ad hoc geschiedenis en culturele programma’s op National Geographic.

Over het gebruik van mondkapjes moeten we maar ook eens stoppen met deskundigen gepraat in de media. Gebruik ze of gebruik ze niet bovenop de algemeen regels, hoe moeilijk kan het zijn? Er kan niet genoeg persconferenties zijn om al die mogelijke complicaties bij wel of niet toepassen op te lossen. Pure uitzendtijd verspilling! (Héhé, dat lucht op, haha)

En als Trump na een paar ziekdagen weer thuis is moet er op de radio toch een ‘maar’ gesteld worden door de correspondent over de onbeantwoorde vraag over details van zijn ziekte in de dagen ervoor….who cares?

Er zijn echte grote maatschappelijke zaken die voor onze zendtijden een zinvollere invulling zouden kunnen betekenen. Een paar voorbeelden die nauwelijks in mainstream media worden uitgediept: de grote werkloosheid onder onze jongeren, immigratie/bevolkingsgroei, de gepolitiseerde aanpak van een grote technische uitdagingen als klimaatverandering, energietransitie (waarom moet NL als enige land van aardgas af, willen we dit land volbouwen met windmolens en zonneparken), stikstof, verspillingen in onze uitgaven (subsidies!), allemaal problemen van de toekomst.

Ik vermoed dat we daarvoor eerst de kwaliteit van de verschillende nieuwsredacties moeten opvijzelen alvorens we veranderingen gaan beleven…dat zou wel mijn interesse in de programma’s doen stijgen!

 Ben weer indoor gegaan

Sinds een week of twee is de mooie zomer een beetje voorbij en is het buiten bezig zijn weer voorbij. Ik heb de routine van sporten op de fitnessclub weer opgepakt, wel zo lekker zonder nattigheid en kou.

Omdat ik tijdens de intelligente lockdown trouw ben gebleven aan de club mag ik uit een lijst met aanbiedingen een beloning kiezen. De keuze is gevallen op drie sessies met een personal trainer. Ik heb in het verleden veel geleerd van personal trainers en fysiotherapeuten over functies en onderhoud van spiergroepen en het hertellen van het lichaam na een inspanning.

Ik kijk er dus erg naar uit om een update te krijgen van die kennis, nu ook met de achtergrond van een ouder wordende lichaam… 

De tenniscompetitie loopt nog tot eind oktober, en wel buiten, dus af en toe is het bibberend de baan op, nog erger dan wat er op dit moment op Roland Garros gaande is J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *