Hysteriën

Blij wordt ik ervan. Van het mooie lenteweer.

Ik moet dan direct naar buiten trekken – vandaag de eerste stap in de voortuin gezet met het opruimen van de herfstrommel.

Net gelezen dat vandaag de dagtemperatuur een 43 jaar oude record heeft  gebroken.

Ik had er direct zin in om in de tuin te gaan klussen toen ik vorige week hoorde dat deze week lenteachtig weer eraan zat te komen.

Voor mij is het een verademing na die hectische weken met koud vriezend weer inclusief Elfstedentocht hysterie. Schaatsers waren door het dolle heen terwijl je  nuchter met een beetje nadenken van tevoren kan inschatten dat zo’n tocht niet aan de orde is omdat je minstens 14 dagen dag en nacht matige tot strenge vorst moet hebben.

Die verwachting was er niet, het zou koud worden maar niet lang en koud genoeg om voldoende ijsdikte te laten groeien.

Wel goed voor de omzet van schaatsverkopers, want er kon wel hier en daar geschaatst worden.

Buiten in de tuin kunnen klussen was een plezierige bezigheid in deze corona tijd. Zonder sportschool en tennis activiteiten zijn mijn mogelijkheden om te bewegen deze winter gereduceerd tot oefeningen in de garage.

Wel te doen maar qua intensiteit en variatie vanzelfsprekend beperkter.

Ik had vooraf niet gedacht dat we nu, een jaar later sinds maart 2020, nog steeds met corona beperkingen zouden leven. Ik schatte in dat de komst van verschillende vaccins ons zou helpen om zomer 2021 weer zonder beperkingen in het leven zouden staan.

De kink in de kabel kwam echter met de Engelse mutant die nog besmettelijker zou zijn dan de oorspronkelijke virus. Inmiddels zijn 1 miljoen Nederlanders ingeënt. Nu denk ik dat we pas eind dit jaar of begin 2022 onze bewegingsvrijheid weer kunnen terugkrijgen.

Een bezoek aan een theater met een etentje is het eerste waar ik aan denk als zo’n versoepeling er komt. Afwachtend ben ik over een grote vliegvakantie of een vakantie over de grens.

Onze jaarlijkse uitjes en etentjes met het gezin zouden we ook snel weer willen oppakken. Als het budget het toelaat zit er misschien dan ook nog een vliegreis voor twee personen naar Hawaii of zoiets in het verschiet…haha.

Weer serieus. Voor velen zal het een grote uitdaging zijn om vol te blijven houden – hopelijk niet al te lang meer.

Waar ik ook naar uitkijk is de aanstaande verkiezingen. Man, man, wat wordt er weer veel abstracte onzin geroepen om ons angst aan te jagen. Dat het einde van de mensheid nadert door verandering van het klimaat. Hysterische bangmakerij. Dit is voor mij een integriteitsvraag voor de persoon (naam bekend bij de redactie)…haha.

Ik vraag me weer af, zoals eerder in mijn blogs, waar de bèta mensen blijven die met hun technisch begrip van het klimaat onze politieke leiders en de kiezers kunnen uitleggen wat de echte achtergronden en uitdagingen zijn van een veranderend klimaat.

Een soort Jaap van Dissel voor het klimaat. Die zijn er wel maar ik vermoed dat ze zich schuil houden omdat elk kritisch geluid over de ware toedracht van klimaatverandering – een eeuwenlang proces – niet wordt getolereerd op de universiteiten.

Het is opvallend dat de lijst van sponsoren van de Climate Inteligence beweging  (zie Clintel.nl) uit gepensioneerde hoogleraren en experts betstaat. De nog actieven houden zich stil. Of je moet helemaal onafhankelijk zijn, die zijn er ook en publiceren erop los.

Terug naar de verkiezingen. O wat zijn we blij met zoveel vrouwelijke lijstrekkers. Het zal het land echt ten goede komen. Alsof het succes van onze overheid  alleen bepaald wordt door het vrouw zijn van de roerganger.

Wat de kandidaat persoon betreft zou de competenties  voorop moeten staan, niet het geslacht. Zoals onze dochter het zei, ze wilde voor haar verantwoordelijkheden in haar werk alleen om haar competenties gekozen worden en niet omdat ze vrouw is. Die staat gelukkig met vertrouwen in het leven.

Ik kan het me niet voorstellen dat ik op een vrouw zal stemmen alleen omdat ze vrouw is. Het is geen beauty contest. De leiderschapskwaliteiten, elan, uitstraling en integriteit staan bij mij voorop naast het partijprogramma. Dat geeft vertrouwen!

We gaan het op 17 maart zien.

Blijf volhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *