Nieuw visionair leiderschap…haha

Wat lekker om weer even ervoor te gaan zitten, de tijd nemen om weer een blog te schrijven.

De vereiste tijd en aandacht om te gaan schrijven concurreert voortdurend met vele andere – leuke en minder leuke –  activiteiten op sportief en huishoudelijk gebied. Ook sociale en familiaire verplichtingen komen in de agenda voor en voor je het weet ben je zo een maand verder.

Niet erg hoor, want ik eet er geen boterham minder om, gelukkig maar. Terwijl ik wel vaak bij een actuele gebeurtenis eraan dacht om er iets over te schrijven. Voor de records.

Een agenda item dat ik afgelopen weken niet mocht overslaan is het op tijd initiëren van het proces om mijn rijbewijs te verlengen.

Het is deze keer een bijzondere verlenging i.v.m. mijn a.s. 75e verjaardag.

Voor het eerst krijg ik speciale aandacht van het CBR om aan te tonen dat het met de stand van mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid in orde is om met een auto op onze wegen te gaan crossen.

We kennen allemaal de verhalen over achterstanden en vastlopende processen bij het CBR, dus vooraf was ik niet erg op mijn gemak om contact te maken met en via hun website.

Ik verwachtte veel hobbels, bij het gebruik van hun website en ook over de afhandeling.

Het onrustige gevoel werd bij het inloggen al direct versterkt, omdat je een nummer in de wachtrij te zien krijgt én een waarschuwing dat je bij je beurt 2 minuten tijd krijgt om in te loggen. Dus niet aarzelen!

En dan zie je plots de klok lopen, een seconde later pas besef je dat je aan de beurt bent en nu snel moet inloggen. Terwijl je nog aan het bijkomen bent van het onverwachte moment zie je de klok al 15 seconden wegtikken zonder dat je een toets hebt aangeraakt.

Dan besef je dat je actie moet nemen en de inlogvelden moet gaan invullen.

De rest van het proces verliep gelukkig niet zo hectisch – en boven verwachting heel vlotjes.

Achteraf viel het allemaal erg mee. De gezondheidsverklaring, het snelle antwoord daarop om naar een keuringsarts te gaan, de snelle online afwerking van de keuring en tot slot de supersnelle goedkeuring 24 uur later van de CBR arts dat ik mij bij de gemeente kan melden voor een nieuw rijbewijs.

Wauw, achteraf toch erg snel gegaan. Vooral de digitale afhandeling tussen aanvrager, CBR en de keuringsarts verliep erg vlot. Zo kan het dus ook bij onze overheidsinstantie.  

Mijn perceptie over het CBR heeft met deze ervaring kleur gekregen…haha.

Het nieuwe-leiderschapssyndroom

Ik kan het niet laten om nog even iets te zeggen over deze vaak gehoorde nieuwe hype in politiek Den Haag. Weer zo’n mooi woord die inmiddels zo vaak is misbruikt dat het zonder inhoud is geworden. Net als met het woord duurzaam.

Het was een verkiezingsthema van D’66 en sindsdien met verve gebracht door hun politieke leider. Ik krijg inmiddels wel de indruk dat het slechts om een modern marketing leus gaat zonder inhoud.

Dat is het leuke van die mooi klinkende politieke reclame boodschappen, die klinken zo mooi omdat ze hol zijn van binnen.

Het vreemde is dat de boodschap verkondiger, Sigrid Kaag, met haar gedrag zelf geen enkel nieuw-leiderschap aspect heeft getoond waardoor de informatie in beweging kon blijven. Neen, dat is kennelijk niet de bedoeling. De bedoeling is dat haar keuzes, met inbegrip van de linkse coalitie, tot de verlossende bases voor het formeren van een kabinet zouden dienen.

Dat nieuw-leiderschapssyndroom van Kaag bleek in de praktijk een vorm van nieuw-dictatorschap te zijn. Want haar wens (visie 🙁 ) over de linkse coalitie heeft de besprekingen gedurende de informatieperiode bijna 6 maanden gedomineerd en geblokkeerd…wat een tijdsverspilling!

Ik hoop dat Remkes haar deze spiegel gaat voorhouden en laat zien hoe je in de praktijk ware leiderschap inhoud geeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *