Groene klimaatgekte dooft langzaam uit!

Het verloopt tergend langzaam maar er verschijnen vaker tekenen van verzet tegen de groene religie van onze welvarende wereld en de EU in bijzonder.

Bovendien lopen de resultaten in CO2 programma’s ook achter op de doelstellingen.

Ik heb al vaker geschreven dat al die klimaatgekte in onze westerse wereld op niets berust dan alleen politiek emotioneel luchtfietserij. Die gekte kost ons sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw al heel veel van onze welvaart en dat doet het nog steeds.

Maar ik weet ook dat al die onzin rond netto-nul-CO2 op een dag tegen de denkbeeldige muur van technische realiteit zal botsen en crashen, kwestie van tijd.

Die realiteit is dat klimaat verandering niets te maken heeft met extra uitstoot van fossiele CO2, waarmee gezegd is al die CO2 programma’s verspilling van rijkdom (materieel en geld) is en geen enkel doel dient, behalve dan de bedrijven die er van profiteren.

De middelen zoals die op een breed front in de westerse wereld worden uitgerold blijken ook technisch niet zo duurzaam te zijn als door onwetende politici en media worden beweerd.

Warmtepompwet schiet met kanon op mug

Een voorbeeld. Demissionair minister Hugo de Jonge wil dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp in alle woonhuizen wordt verplicht ter vervanging van de CV ketel.

David Smeulders, hoogleraar Energietechnologie aan de TU Eindhoven, heeft over de opbrengst aan CO2 besparing van de warmtepomp in Nederland een berekening gemaakt.   

Zijn conclusie is dat ‘uiteindelijk een totale emissiereductie van 2,69 megaton CO2 per jaar voor de 3,56 miljoen woningen. Dat komt neer op 1,7% van de totale Nederlandse CO2-uitstoot van 158,4 megaton per jaar. Dat is een geringe opbrengst voor een forse maatregel met veel subsidiegelden (duizenden euro’s per huishouden). De warmtepompwet schiet met een kanon op een mug.’

Die politiek ‘duurzame’ oplossingen konden ook alleen tot bloei komen door middel van veel subsidies tot groot genoegen van de happy few onder de vermogende gebruikers (Tesla kopers) en de leveranciers van die oplossingen, b.v. de Vattenfalls (windmolens) en Tesla (Elektrische autos).

Kip met gouden eieren wordt geslacht

De EU is bezig om door middel van hun klimaatprogramma de landbouw sector inclusief de voedsel zekerheid af te breken.

Ook de industrie is aan het krimpen en zij verleggen hun grote investeringen naar buiten de NL/EU, dus ten koste van onze lange termijn werkgelegenheid. IK hoor en zie in mijn directe omgeving de tekenen van stilstand en teruggang.

De groene politici die bezig zijn met hun klimaat hobby’s beseffen helemaal niet dat zij essentiële levensbronnen van onze welvaart aan het wegpesten zijn.

De rest van de wereld dendert gewoon door

En als je dat alles in onze eigen leefwereld hebt doorgrond en kijkt naar de andere kant van de wereld dan kom je tot de observatie dat daar helemaal geen rekening wordt gehouden met CO2 neutraliteit.

In het verre oosten doen ze helemaal niet mee aan die westerse CO2-gekte, hoewel zie wel in woord belijden alleen om hun westerse klanten naar de mond te praten – het levert veel handel op – en verder gewoon doorgaan met alle plannen die nodig zijn inclusief het uitrollen van (fossiele) installaties en grote infrastructurele bouwwerken om de levensstandaard van hun mensen te verbeteren!

De mensen daar leven hun levens zoals wij eerder lang geleden mochten ervaren (-;)…en hebben niet te maken met leiderschap van wie niks meer mag zoals wij die in het westen meemaken.

In Azië wordt op dit moment volop gebouwd aan elektriciteitscentrales (op kolen, kernenergie en waterkracht), vliegvelden en nieuwe infrastructuur – allemaal echt niet fossielvrij!!

EU groen stuiptrekking

Maar de extreem klimaat aanhangers van de EU willen maar niet toegeven aan de realiteit van grote onzinnige verspilling van gelden, doch de doelstellingen nog scherper te stellen om de achterstanden in te halen.

In plaats van op te geven wordt er dieper gegraven door de doelen voor 2040 nog verder te verscherpen.

In het Engels bestaat de uitspraak “pissing up de robe”, iets onmogelijks blijven proberen, zinloos!

De recente boeren protesten in Brussel hebben kennelijk wel indruk gemaakt want in die plannen is het hoofdstuk over de agrarische sector helemaal geschrapt!

Dat geeft hoop als je bedenkt dat we in juni weer naar de stembus gaan.

Hopelijk komt er daarna een nieuwe EU parlement dat die plannen helemaal van tafel veegt en ons weer een stapje dichterbij brengt bij het stoppen van al die klimaatgekte…

Ik weet al op welke partij ik ga stemmen -;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *