Krijgt de drammer het beter uitgelegd?

Jaja, ik verbaas mezelf door zo kort na een nieuwe blog al weer een volgende er tegenaan te plakken. Ongebruikelijk? Jawel!!

Ik heb er ook wel een paar goede redenen voor. Ik ga ze op een rijtje zetten.

Ik begin met deze eerste warme dag van dit jaar – meer dan 200 C, ramen eindelijk weer gewoon opengezet zonder te moeten opletten dat het binnen te koud of te nat wordt, lekker gefietst zonder de dikke jas, en op dit moment nergens koude plekken meer in huis..

Het lijkt wel ‘vroeger’, als klein jongetje in de tropen, korte broek, T-shirt, blote voeten en buiten spelen. Oké, niet precies zoals vroeger, maar wel lekker dat ik niet hoef te denken aan een jas of sandalen om even naar buiten te gaan, gewoon de deur uitstappen.

Waar blijft die opwarming van de aarde, gaat het hier nog een keer echt tropisch worden?? 😜

De dictator spiegelt zich aan zijn tegenstanders

Een volgende reden is de opvallend rare omgekeerde redeneertrant van bepaalde politieke leiders.

Valt me de laatste tijd op dat politici hun wereldbeeld, al of niet bewust, compleet tegenovergesteld is aan wat de buitenwereld van hun vindt en ervaart.

Een grote voorbeeld van een ‘verhalen verdraaier’ is Putin. Hij valt Oekraïne aan met als doel om de fascistische terroristen te elimineren. In feite echter is hij (Putin) zelf een fascist, een dictator met een sterk gevoel voor macht en nationalisme. En als dictator het westen verwijten van ondemocratisch gedrag is natuurlijk de wereld op z’n kop!

De doordrammer dramt gewoon door

Een ander voorbeeld is vandaag actueel: Jetten dat op het D’66-congres vindt dat de manier van werken van de grootste partij (PVV) bij de laatste landelijke verkiezingen ondemocratisch en on-Nederlands is.

Hahaha…slechte verliezer zeg! Hoe democratischer wil je het hebben als er zoveel kiezers hun stem op de PVV uitgebracht hebben?

Op hetzelfde congres foetert ie ook nog op partij NSC van Omtzigt die kiest voor ’extreemrechts’ door te willen formeren met de PVV…Hahaha….nog een voorbeeld van een slechte verliezer, want dit is helemaal in lijn met de verkiezingsuitslag.

Hij zou beter zelf eens in de spiegel moeten kijken en tot zelfreflectie komen over de werkelijke oorzaken van hun grote afstraffing bij de laatste verkiezingen en niet naar anderen te wijzen.

Volgens een intern onderzoek naar de oorzaken van hun verlies heeft een commissie geconcludeerd dat de partij te ‘doordrammerig’, te ’woke’ en te ’betweterig’ was. Nou dat is precies het beeld dat ik van ze had tijdens die een na laatste Tweede kamer verkiezingen en daarna ook tijdens hun bewind in Rutte IV.

Ik erger me ook aan zijn voortdurende framing als ‘extreem rechts’ van de PVV en Wilders of van het kabinet-in-wording. PVV staat mid –rechts zou ik zegen omdat zij sociaal links staan, dus zeker niet extreem rechts.  

Natuurlijk is Jette het niet eens met de conclusies van de D’66 onderzoekscommissie naar hun verkiezingsdebacle, het lag niet aan hem en Sigrid Kaag, maar het is de buitenwereld die te dom is om hun boodschap te begrijpen, want zij hebben het beter moete uitleggen!!!

Weer een bewijs van de arrogante belerende en drammende houding van het leiderschap van die club… Vooral zo lekker doorgaan zou ik adviseren.

EU Parlementsverkiezingen in juni 2024

In juni 2024 zijn verkiezingen van het EU Parlement en ben ik erg benieuwd of het drammerige karaktertje dan gelukt is om die boodschap waar hij het over heeft beter uitgelegd te krijgen!J

Ik vermoed dat die boodschap niet zal resoneren als de nadruk blijft bij het oplossen van niet bestaande wereldproblemen als het elimineren van CO2 uitstoot.

De mensen hebben inmiddels door dat daarmee zoveel van hun belastinggeld wordt verspilt aan onbetrouwbare, inefficiënte technologieën als windmolens en zonneparken! Bovendien is de productie van deze middelen helemaal niet vrij van CO2 uitstoot!

De grote massa komt er langzaam achter dat het tegen gaan van de opwarming van de aarde geen enkel wetenschappelijke basis heeft en dat het tijd is om die dure hobby’s nu maar eens te stoppen.

Denk dat we willen zien dat die mondiale klimaatprojecten worden gestopt en dat de aandacht nu eindelijk gericht wordt op het wel en wee van ons land. Iets wat de vier formerende partijen op dit moment wel mee bezig zijn – hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *