Naar het einde van 2023

Nu we naar het einde van het jaar toe gaan moet ik toch even de tijd nemen om nog minimaal één blog (of column) te schrijven ter afsluiting van de 2023 jaarserie. Gewoon gevoelsmatig even het jaar markeren.

Er is momenteel natuurlijk heel veel te doen in dit klein landje, met wat mij als eerste te binnen schiet natuurlijk de vele gebeurtenissen op politiek gebied sinds de verkiezingen van 22 november 2023.

Ik mag het wel even bekennen dat ik zeer content ben met de uitslag van de verkiezingen.

Tegelijkertijd kijk ik ook met veel leedvermaak naar de hoek waar de verliezers zitten, vooral door hun onsportieve houding bij het verwerken van hun verliezen. Daar zitten nu o.a. ook de tafel dansers van de vorige verkiezingen en hun supporters. Zij zijn zo verbitterd.

De schuld van hun zware zetelverliezen ligt uiteraard bij buitenwereld. Aan hun fantasieverhalen (klimaat, stikstof, koplopersziekte) én incompetente optredens (woke, onderwijs, migratie, Groningen, toeslagen, armoede, energie kosten, etc.) van de afgelopen jaren zal het niet gelegen hebben.

Het besef dat de mensen in dit land de politieke keuzes én het bestuurlijke geprutst niet meer accepteren en daardoor geen enkel vertrouwen meer hebben in de politieke top in Den Haag moet bij de demissionaire kliek en hun supporters nog indalen.

Ach ja, het hoort bij het rouw proces dat je na een periode van ontkenning langzaam toegroeit naar een fase van acceptatie. Hopelijk hebben de huilsessies (NPO) en vasthoud sessies (GL/PvdA) geholpen om elkaar snel door dat rouw proces heen te slepen. Toch wel raar dat je je zo zielig en slachtofferig gedraagt bij een uitslag van een democratisch proces.

Nog gekker is dat ze kennelijk trots zijn op hun slachtofferschap en huilerige houding! Ik zou zeggen verman je nu eens!

Intussen is het formatieproces gevorderd van de verkenningsfase naar de informatiefase. Natuurlijk wens en hoop ik dat de hoofdrolspelers al hun wijsheid zullen aanspreken om samen een nieuwe basis neer te zetten voor een regering die ons land in een richting zal sturen die het overgrote deel van de mensen graag zien.

Die gewone mensen willen eindelijk eens een gewoon leven kunnen leven zonder allerlei opgelegde beperkingen op basis van fantasie verhalen. Het ergste van dit moment zijn de alarmistische crisis verhalen over het klimaat. Laten we eerst beginnen met ook de wetenschappers (en denktanks) met een kritische mening over het klimaat toe te laten in het publieke debat.

Die wetenschappers en hun organisaties vind je alleen door gericht te zoeken want bij een algemene zoektocht op de www zullen de grote zoekmachines altijd voorrang geven aan de mainstream ‘settled’ fantasieverhalen over de klimaatcrisis. Om te starten zou je kunnen kijken op Clintel.nl, Klimaatgek.nl, HeartlandDailyNews.com of Copenhagenconsensus.com.

Zodoende heb ik in de loop van de voorbije jaren een goed gevoel gekregen van de kritische verhalen van de klimaat wetenschap. Nu ben ik niet direct een klimaat expert geworden, maar mijn begrip van de klimaat verandering is denk ik veel beter dan dat van de Al Gores, Sigrid Kaags, Rob Jettens, Mark Ruttes, Ed Nijpelsen, António Guterresen en al die andere klimaat priesters met hun alarmistische klimaat boodschap – vooral bangmakerij om onze maatschappij in een bepaalde fantasie richting te sturen, met offers van onze welvaart en aardbronnen.

Er is hoop dat het klimaatverhaal in het nieuwe parlement dichter gaat komen bij de werkelijkheid en ik hoop voor de welvaart en welzijn van dit land dat we al die fantasie oplossingen die heel veel landschap verpesten zullen stoppen.

Het huidige klimaat beleid is ook niet te verdedigen vanuit de opbrengst ervan. Een onmeetbaar klein temperatuur voordeel – 0,000036 graad C (!) en minder dan een half procent CO2 uitstoot minder wereldwijd, terwijl China en India (en de rest v.d. wereld) gewoon doorgaat met het opstarten van kolen centrales. We verspillen tientallen miljarden aan hobby projecten van een kliek die met zichzelf bezig is!

Ik realiseer me dat we met z’n allen op de juiste partijen gestemd hebben en zodoende een grote kans maken om al dat geprutst in Den Haag te stoppen en dat de maatschappij zich kan verheugen op een bruisende toekomst…mét olie en gas…

Laten we dat in alle bescheidenheid vieren! (Pas op, niet op tafels dansen, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *