Paniek zaaiende antikapitalistische alarmisten…

Het is een warrig wereldbeeld wat ik dagelijks via de media voorgeschoteld krijg, exploderende energieprijzen, hoge inflatie, oplopende rente, wel of niet einde van de pandemie, stroef lopende energietransitie, eeuwig durende budget uitdagingen van de staat (toeslagen, box 3, pensioenkoppeling, koopkracht correcties) en niet te vergeten de alles dominerende geopolitieke spanningen die wordt veroorzaakt door onruststoker Poetin.

Als ik dit als de sombere kant van de wereldbeeldmedaille noem dan moet er ook een meer opgewekte kant van diezelfde medaille bestaan.

Tussen neus en lippen door lees ik dat het heel goed gaat met Nederland, de economie bloeit (in omvang al groter dan voor de pandemie), de bedrijven spuien superwinsten uit en het lijkt erop dat op dit moment ‘iedereen’ weer aan het werk is (groot tekort aan personeel).

Dat vermoeden had ik al, dat het in tegenstelling tot de negatieve berichtgeving in de media en talkshows juist wél goed gaat met het welbevinden in ons land, want ook de reisbureaus maken volop mooie tijden mee.

We gaan snel weer met z’n allen lekker op pad, zonder schaamte voor de CO2 afdruk en we maken lekker veel gebruik van allerlei door fossiel aangedreven snelle vervoermiddelen.

Het doet mij genoegen om deze trend waar te nemen, want het zegt iets over de vele mensen in dit land die net als ikzelf, de vrijheid koesteren om zelf te mogen en kunnen bepalen wanneer, waarheen en hoe wij willen reizen. Daarbij zullen we ook zonder aarzelen bij de maaltijd genieten van een mals stukje biefstuk (met alles erop en eraan…haha).

Klimaat rekenmodellen

Velen blijken net als ik zich niet te laten beïnvloeden, laat staan ons laten beperken in onze bewegingen door de alarmistische boodschappen van de klimaatdoemdenkers over de invloed van CO2 op het naderende einde van onze wereld.  

Het is ook onvoorstelbaar dat er in onze moderne westerse wereld zovelen zijn, die ons willen doen geloven dat er een catastrofaal einde aan de wereld zal komen als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen op basis van berekende computer modellen.

Die modellen kunnen niet eens de werkelijk gemeten temperaturen op aarde nabootsen, maar ze worden wel ‘geloofd’ bij het voorspellen van de temperatuur in de toekomst – met 100% zekerheid!!!

Ach, ik heb al eerder geschreven dat het allemaal door geld is en wordt gedreven. Denk aan de groene labels op politiek correcte ‘oplossingen’, zoals biomassa. Dit heeft niets te maken met de natuurkundige werkelijkheid maar met het kanaliseren van heel veel steungeld naar bepaalde belangengroepen. Terwijl kernenergie met nul broeikasgas uitstoot geen groene label heeft gekregen, want hier mag geen geld naartoe!!!

Een corrupt atechnisch politiek klimaatreligie

Ook Rutte 4 heeft 60 miljard harde euro’s gereserveerd voor klimaat en stikstof projecten!

Is er werkelijk niemand daar in Den Haag of in Brussel die zich heeft afgevraagd of getwijfeld over de waarde van de klimaatmodellen? Dit artikel heb ik onlangs gelezen over de jarenlange ontwikkelingen van klimaatmodellen die gebruikt worden door het IPCC.

Inmiddels, na 60 jaar, kunnen de modellen de werkelijk gemeten temperatuur nog niet naspelen, maar dat weerhoudt de “klimaatwetenschappers” niet om op basis van die rekenmodellen ons toch een alarmistische voorspelling voor te schotelen over wanneer het einde verhaal zal zijn voor het leven op deze aarde als we de broeikasgassen niet terugdringen.

Over die apocalyptische voorspellingen moeten we maar ook niet wakker liggen. In het verleden zijn er zoveel ‘profeten’ geweest die het einde van de wereld voorspeld hebben.

Wel vermakelijk allemaal, we zouden reeds ten onder zijn gegaan aan hongersnood door overbevolking in 1988 (The Population Bomb (1968) van Paul Ehrlich). Ook de poolijskappen zouden in 2015 helemaal verdwijnen (Petr Wadhams, hoogleraar en poolijsexpert).

Prins Charles had ook meegedaan aan de bangmakerij toen hij dertien jaar geleden de uitspraak deed dat we nog maar 8 jaar hebben om de planeet te redden…ja, erg vermakelijk allemaal.

Dan heb je ook nog van die activistische antikapitalistische filmregisseurs die met hun films de doemvoorspellers extra ondersteunen, zoals Don’t Look Up. Alsof het een bijzonderheid is dat een komeet op de aarde afstevent. Het gebeurde de laatste 50 jaar wel elk jaar dat een komeet in onze richting vliegt maar dit feit wordt door de ‘experts’ in de film verzwegen…haha.

Allemaal zwendelaars! Ik heb met dit verhaal wel een risico genomen dat ik een stempel opgespeld krijg als klimaatwappie, alleen omdat ik een andere kijk heb op het klimaat ‘probleem’.

So be it, ik doe het tenminste naar eer en geweten op basis van het bestuderen van mondiale bronnen die geloofwaardiger overkomen door hun onafhankelijkheid en open wetenschappelijke analyses zonder enig politieke correctheid.   

Ik vraag me af wat al die klimaatalarmisten, die carrière maken door achter een schreeuwende boze tienermeisje aan te lopen, van zichzelf denken wanneer ze in de spiegel kijken…

Blijf genieten van het leven in dit mooie deel van de wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *