Weg met de huilebalken op tv en radio

Het is nog steeds een en al corona wat de klok slaat. Afgelopen week ging het dagenlang over het onderwerp ventilatie in schoolgebouwen in aanloop naar de eerste schooldag in het noorden. Irritante verhalen over hoe moeilijk en onbegrijpelijk de regels zijn en of de minister van onderwijs meer duidelijkheid wil verschaffen want de scholen – tenminste diegenen die door de  NPO voor de tv zijn gehaald – hebben moeite met de invulling op hun specifieke scholen. De communicatie vanuit het kabinet laat veel te wensen over. Ja, als je het niet weet dan ga je je incompetentie verhullen door anderen de schuld te geven. Bekend fenomeen in onze maatschappij, toch?

De meeste scholen, volgens de minister van onderwijs, hebben hun zaakjes wel tijdig voor elkaar, met inbegrip van de voorzieningen voor goede ventilatie, ruim voordat hun scholen weer open gaan. Het kan dus wel.

Het antwoord van de minister op radio en tv afgelopen maandag vind ik ook erg duidelijk: ga terug naar de basis, afstand houden en neem de juiste hygiënische maatregelen. Hoe moeilijk en onduidelijk kan het zijn ? Wel voor zielige luie klagers.

Deze boodschap heeft hij meerdere malen herhaald op radio en tv, dat ik heb bedacht dat hij indirect die klagende schoolleiders wil zeggen dat zij hun huiswerk maar eens over en beter moeten gaan doen voordat zij hun incompetentie zo schaamteloos op TV durven uiten. Leiderschap tonen is de boodschap, steek dat maar in je zak.

Ik ben dat geklaag op tv een beetje zat. Ik begrijp ook niet dat de NPO dat soort klagers/zeurders steeds de kans geeft om hun niets toevoegende negatieve kijk op zaken te ventileren. Daar kunnen we niks van leren, het versterkt alleen het negatieve beeld dat ‘het kabinet slecht communiceert’. Zo hijgerig simpel allemaal.

Ik zou in plaats daarvan eens diegenen willen horen die het wel gelukt is om hun zaakjes op tijd geregeld te krijgen. Hier laten de tv en radio makers dus een kans verloren gaan. Hier kunnen we juist wél iets van leren toch?

We waren vorige week in een restaurant in Rotterdam geweest en dat ging heel ontspannen, tafels op minimaal 1,5m op een open terras en we hebben netjes de registratielijst ingevuld – zonder enig negatief gemorrel. Gewoon meegaan met de stroom! Zo kan het ook!

Vanavond, woensdag 19 augustus 2020, was er op tv het tranen trekkend verhaal uit de hoek van de evenementen branche. Dat de 1,5 m regel onzin is voor ons mensen omdat wij mensen knuffelend door het leven gaan! Nou, als dat echt zo is dan leef ik op een ander planeet.

Ja, trieste omstandigheden als je direct betrokken bent en geen emplooi hebt, maar ik schat dat er op dit moment veel meer mensen zijn die in grote onzekerheid leven over hun toekomst, zelfs zonder baan. Trouwens, wat heeft de grote open wereld aan die klagende verhalen? En wéér krijgt het kabinet de schuld en wordt de mantra ‘méér duidelijkheid’ weer gepreveld, wat een cliché. Ik zou met de minister van onderwijs zeggen ga terug naar de basis en doe je huiswerk.  

Mijn microwereldje

Goed, met jullie instemming wil ik deze bijdrage afronden met een positief verhaal uit mijn eigen microwereldje. Ik werd recentelijk verrast door mijn bank met de mededeling dat de bank-app op mijn toestel vanaf 1 oktober a.s. niet meer zal werken. De bank vindt mijn Android 6.0 toestel te ver achterlopen op de huidige stand van de technologie.

Het was topsport voor mij om een smartphone te erven van een familielid. Er was altijd wel iemand die een smartphone over had bij het vernieuwen van een abonnement. Dat hield ik jaren lang vol en daardoor heb ik nooit eerder een smartphone gekocht.

Helaas voor mij heb ik deze keer geen geluk en moest ik op zoek gaan naar een nieuw apparaat. Inmiddels is de modernisering van mijn communicatie infrastructuur voltooid. Bovendien geniet ik van de grotere opslagcapaciteit, hetgeen een grote beperking was op mijn oude toestel. Er staan nu veel meer gebruiks- en informatieapps op mijn nieuwe toestel. En, het nieuwe toestel heeft 5, ja vijf(!) camera’s…ik verwonder mij weer over zoveel technologisch vernuft.

Denk aan de corona basis regels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *